Keel van tonprater Frank Schrijen doorgesneden tijdens seksdate: 16 jaar cel voor Carli A.

9 februari 2021 om 13:39 • Aangepast 12 februari 2021 om 10:04
nl
De 27-jarige Carli A. heeft zestien jaar celstraf gekregen, omdat hij de tonprater Frank Schrijen (56) uit Boxmeer om het leven heeft gebracht tijdens een seksdate. De asielzoeker wilde de populaire carnavalsartiest beroven tijdens het afspraakje. De straf die de rechtbank in Den Bosch oplegde, is dezelfde als de eis.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

Toen de beroving niet meteen lukte, sloeg Carli A. zijn slachtoffer met een stuk hout en bond hij hem vast. Schrijen kon zichzelf bevrijden en er ontstond opnieuw een worsteling.

De asielzoeker pakte daarbij een mes dat Schrijen vasthad en stak hem 'met kracht dood', aldus de rechter.

Oude bekenden
De 27-jarige Carli A. is een uitgeprocedeerde asielzoeker uit het Caribische Trinidad en Tobago. In 2017 had Schrijen, van wie bekend is dat hij op jonge donkere mannen viel, al eens met hem afgesproken voor betaalde seks. Schrijen had altijd veel contant geld op zak en toen A. zijn portemonnee zag, haalde hij daar stiekem geld uit.

Carli A. wilde naar Australië en daar had hij geld voor nodig. Toen hij in Boxmeer was voor een afspraak met een andere man, herinnerde hij zich Frank Schrijen, van wie hij dus al eerder geld gestolen had.

Zo volgde een tweede afspraak tussen de twee. Tijdens dat treffen, eind februari vorig jaar, liep de situatie volkomen uit de hand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.