Video

Samantha waagt zich als eerste schaatsend op het ijs: 'Het kraakt niet eens'

9 februari 2021 om 18:15 • Aangepast 18 februari 2021 om 15:33
nl
"Het kraakt niet eens", riep Samantha van Goch blij verrast. Ze was de eerste die zich schaatsend op het Buntven in Deurne waagde. Ze zorgde er als eerste gelijk voor dat een deel van het Buntven sneeuwvrij gemaakt werd.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Dat is een goed gebruik onder de schaatsliefhebbers in Deurne. "De sneeuw moet eraf om het ijs zo glad mogelijk te maken, bovendien groeit het ijs daar sneller aan."

Na Samantha volgden dinsdag al snel meer schaatsers en durfals op het ijs.

Anderen zijn minder enthousiast dan Samantha. "Het kan nèt. Het kraakt en het golft op sommige stukken", zegt Wil Frans. "Het ijs geeft een dof geluid, dat is een teken dat het nog niet sterk genoeg is. Het ijs heeft veel last van de sneeuw. Normaal moet het een scherp geluid zijn, maar dat is het niet. "

Aantrekken van schaatsen is een oefening op zich (foto:Rob van Kaathoven)
Aantrekken van schaatsen is een oefening op zich (foto:Rob van Kaathoven)

Nou blijft het de komende dagen wel vriezen dus slechter wordt het er niet op. Vooral aan de kanten is het ijs zwak. "Daar is de grond nog wat warm", legt Frans uit.

Hond en baas durven het ook aan het ijs op te gaan. (foto:Omroep Brabant).
Hond en baas durven het ook aan het ijs op te gaan. (foto:Omroep Brabant).

"Het zal vannacht wel flink groeien, dus morgen kan het zomaar een stuk beter zijn", klinkt het dan toch hoopvol. Dan verschijnt er een frons op het gezicht van Frans. "Normaal kan het erg druk worden op woensdagmiddagen als er ijs ligt. Dan zijn er hele schoolklassen op het ijs. Ik weet niet of dat morgen al kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.