Video

Stefan racet met zijn slee achter 12 husky's door de bossen bij Tilburg: 'Heerlijk!'

9 februari 2021 om 19:00 • Aangepast 10 februari 2021 om 14:44
nl
Het leek dinsdagmiddag even alsof Tilburg in Zweden lag. Stefan Donker sleede met twaalf husky's door het witte landschap. De Europees kampioen heeft nog nooit meegemaakt dat hij zo kon trainen bij hem om de hoek.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Stefan hoort samen met zijn vrouw Ilse bij TeamNL. Eigenlijk zou hij nu naar Zweden gaan om te strijden voor de wereldtitel. Dat is een jaar uitgesteld vanwege het coronavirus.

Stefan vindt dat eigenlijk niet zo erg. Dat hij zo kan trainen in de Nederlandse sneeuw is uniek. Normaal moet hij samen met zijn sledehonden 2000 kilometer reizen om in de sneeuw te trainen. Het alternatief in Brabant is trainen met een slee op wieltjes. "Wij noemen onszelf de underdog omdat de anderen in de sneeuw kunnen trainen en wij niet", vertelt hij. Maar nu staat zijn vrachtwagen met sledehonden in het buitengebied tussen Tilburg en Loon op Zand.

Wandelaars die genieten van de sneeuw en het lekkere zonnetje, kijken even raar op als Stefan met zijn honden voorbij komt sleeën. De honden hebben geen oog voor de toeschouwers. "Die zijn alleen gefocust op de snelheid. Ze vinden dit heerlijk", vertelt Stefan enthousiast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.