Video

Kylian en Debby bouwden een LEGO-sneeuwpop in de achtertuin: ‘Ik ben helemaal gek, denk je soms’

10 februari 2021 om 17:58 • Aangepast 11 februari 2021 om 09:46
nl
Het waren twee lange dagen en avonden werken maar het resultaat mag er zijn. Kylian (23) en Debby Schiks (21) hebben een sneeuwpop van 3,15 meter gemaakt. Eigenlijk is het een LEGO-sneeuwman. De broer en zus uit Berghem wilden zondagavond een normale sneeuwpop maken, maar de sneeuw bleef niet plakken. Een oplossing werd gezocht met water en kratjes en zo ontstond het idee om een LEGO-poppetje na te bouwen.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Twee dagen lang waren de twee in de tuin sneeuw aan het scheppen, water aan het mengen en sneeuw aan het aanstampen in kratjes. "Door de vierkante vormen van de kratjes kregen we blokken sneeuw", vertelt de 23-jarige Kylian. "Bij het opstapelen zagen we dat het op een LEGO-man leek." En zo ontstond het idee om met de sneeuw een echt kunstwerk te maken.

Te warm voor een jas
"Tijdens het bouwen denk je af en toe: ‘Ik ben helemaal gek'", lacht Kylian. "Het is mooi gelukt hé", zegt de 21-jarige Debby trots. Haar broer staat er net zo trots naast. "Het is een enorme fysieke inspanning, het kost aardig wat boterhammen." Koud hebben ze het dan ook niet gehad. "Het was eigenlijk te warm voor een jas", vertelt de 23-jarige Kylian. "Het was echt een intensieve klus."

Het was niet alleen maar blokken sneeuw stapelen. Met een zaagje en een beitel hebben de broer en zus het LEGO-poppetje afgewerkt en details toegevoegd. Zoals het logo aan de voorkant en het kenmerkende ronde puntje op het hoofd van het poppetje.

Achtertuin
Veel bekijks heeft de sneeuwpop niet. Hij staat in de achtertuin waardoor eigenlijk niemand het kunstwerk kan bewonderen. "De buurvrouw kijkt vanuit de raam naar de pop", vertelt Debby. "Ze steekt dan de duimen omhoog naar ons." Kylian wilde hem eerst voor aan de weg gaan bouwen maar hij was bang dat de sneeuwpop dan meteen vernield zou worden. "Hopelijk blijft ie nog twee weken staan, maar tot en met het weekend staat ie er zeker met deze temperaturen."

Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft

Wat weet jij over de winter? Doe onze quiz!

Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over het winterse weer op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!