3 Uurkes Vurraf: van klein radiofeestje naar dé opening van carnaval

10 februari 2021 om 20:30 • Aangepast 11 februari 2021 om 14:52
nl
Nog maar een paar dagen en trappen we carnaval 2021 tóch af. Dat gebeurt traditioneel met 3 Uurkes Vurraf in een dampende tent met heel veel publiek. Dit jaar gooit corona helaas roet in het eten. Maar toch is er een 3 Uurkes Vurraf, al wordt dat anders dan we gewend zijn. In deze podcast aandacht voor een prachtig evenement dat niet meer weg te denken is.
Profielfoto van Maarten Kortlever
Geschreven door

Wat ooit begon als klein radiofeestje is ondertussen uitgegroeid tot het populairste programma van Omroep Brabant. Een mooi onderwerp om eens langer over door te praten in de podcast 'Het gevoel van carnaval'.

Jordy Graat gaat in gesprek met de man die aan de wieg stond van 3 Uurkes Vurraf: oud-presentator Frans van Hoof. Producent Arthur Marres schuift ook aan. Hij liet het programma groeien tot wat het nu is. Ze vertellen over de mooiste herinneringen en wat er zo speciaal is aan die ene vrijdag van het jaar.

Frans: "Het was een radio-uitzending in een kleine studio. Toen we naar een grote ruimte gingen hebben ze ons wel eens voor gek verklaard." Inmiddels is het programma zo groot geworden dat we ieder jaar wel duizenden mensen zouden kunnen ontvangen. Maar we houden het bewust klein. Het gaat om de sfeer. Arthur: "Dat aftellen is zo bijzonder, de energie in de zaal is ongekend. Ik had nooit verwacht dat het zou uitgroeien tot dit evenement."

Luister hier naar de podcast op jouw favoriete platform:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!