Politie roept op: kom niet meer naar schaatsven De Flaes bij Esbeek

12 februari 2021 om 11:12 • Aangepast 22 februari 2021 om 17:14
nl
De politie roept schaatsers op niet meer naar De Flaes bij Esbeek te gaan. Vanwege de grote drukte op het grootste schaatsven in de regio is het volgens de politie nauwelijks mogelijk om nog afstand te houden. Ook is het ijs op veel plekken nog te dun en dus gevaarlijk.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Er zijn volgens de politie al meerdere schaatsers door het ijs gezakt. "Ga niet meer", zo wordt geadviseerd. Het ijs is ongeveer 8 centimeter dik en niet goed van kwaliteit.

"We begrijpen dat men graag geniet van deze prachtige natuurgebieden, zeker onder deze winterse omstandigheden", aldus de politie. Mensen die wel gaan, wordt nadrukkelijk gevraagd zich aan de coronaregels te houden.

Verkeersregelaars
's Ochtends viel het nog wel mee met de drukte op het ijs, maar in de middag nam de bedrijvigheid toe. Rond kwart voor twee waren er honderden mensen aan het schaatsen, meldt onze verslaggever. Verkeersregelaars van de gemeente zijn 's middags bij het schaatsven aanwezig, om het verkeer te begeleiden,

Het ijs van De Flaes is verboden toegang.
Het ijs van De Flaes is verboden toegang.

Drukte op het ven
Donderdag was het ook al ontzettend druk bij De Flaes, ondanks de borden waarop staat dat het verboden is om op het ijs te gaan.

Foto: Jan Waalen.
Foto: Jan Waalen.
Drukte bij De Flaes.
Drukte bij De Flaes.

Lees ook:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.