Criminelen gebruiken hakbijl bij gewelddadige overvallen in Tilburg - Omroep Brabant

Criminelen gebruiken hakbijl bij gewelddadige overvallen in Tilburg

12 februari 2021 om 18:03 • Aangepast 15 februari 2021 om 09:00
nl
Criminelen hebben de afgelopen dagen op gewelddadige wijze drie woningovervallen gepleegd in Tilburg. Bij twee overvallen werd zelfs een hakbijl gebruikt. De politie waarschuwt om alert te zijn op wie er in de avond aanbelt voordat de deur wordt open gedaan.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Uit de aangiftes blijkt dat steeds in de vroege avond, tussen zeven en negen uur, wordt aangebeld. Dat gebeurde tot nu toe op het Besterdplein, de Sint Paulusstraat en de Bredaseweg. Als de bewoner de deur opent stappen de daders meteen met geweld naar binnen.

Smoesje
Als de deur niet geopend wordt, maar bijvoorbeeld alleen een raampje, dan zeggen de daders dat zij een maaltijd komen leveren. Op die manier hopen ze dat de deur alsnog open wordt gedaan.

Bij de eerste overval dreigde de dader met een kleine hakbijl, waarna hij het slachtoffer knevelde en spullen uit het huis meenam. In de Sint Paulusstraat werd ook met eenzelfde hakbijl gedreigd. Die bewoner ging echter het gevecht met zijn belager aan en wist hem met grote moeite buiten te werken.

Kierstand
Bij de laatste poging trapte de dader verschillende keren tegen de deur toen die op een kierstandhouder zat. De deur kon niet worden open geduwd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.