Video

Kleinfisjenie Café in je eigen achtertuin: 'We laten het niet kapot gaan'

13 februari 2021 om 21:18 • Aangepast 16 februari 2021 om 10:20
nl
Als je voor het eerst in jaren niet bij 3 Uurkes Vurraf en het Fijnfisjenie Café bent, kan je stilletjes thuis gaan zitten. Maar je kan ook in actie komen. Richard en Marijke van den Boomen uit Oirschot deden dat laatste. Ze maakten een 'Kleinfisjenie Café' in hun eigen achtertuin.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Zo vol als dat het feestcafé van Omroep Brabant normaal is mag het dit jaar niet zijn - natuurlijk vanwege de coronamaatregelen. Daarom is het een kindercarnaval geworden voor de kinderen van het echtpaar en hun vriendjes en vriendinnetjes. "Tot en met dertien jaar mag dat. Zo kunnen we toch de traditie doorgeven."

Iets wat vader Richard heel belangrijk vindt. "We vieren het zelf van kinds af aan en zitten ook bij de carnavalsvereniging in Oirschot. We vinden het heel belangrijk dat onze kinderen dat in de opvoeding meekrijgen." In deze coronatijd is het gezin heel blij dat ze thuis een waardig feestje kunnen bouwen.

Een bezoeker
Voor wie het carnavalsfeestje misschien extra speciaal is, is Suzanne Graafmans. Zij is die ene bezoeker die volgens de huidige regels op bezoek mag komen. "Ik ben heel blij, het voelt heel bijzonder. Het was hier echt carnaval vanmiddag met de kinderen en dat is echt mooi in deze tijd."

Hun eigen Kleinfisjenie Café is zo goed bevallen dat ze het volgend jaar willen organiseren. "Dan kijken we uit ons Kleinfisjenie Café, naar het echte Fijnfisjenie Café met de kids."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.