Video

Flink pak sneeuw valt van dak Philips Stadion, rakelings langs voorbijgangers

14 februari 2021 om 18:37 • Aangepast 15 februari 2021 om 11:21
nl
Met de invallende dooi was het zondagmiddag oppassen geblazen bij het Philips Stadion. Enorme hoeveelheden sneeuw vielen van het dak. Bart van Heesch woont tegenover het voetbalstadion en hoorde harde knallen. "Ik dacht eerst dat er vuurwerk werd afgestoken. Alles trilde." Hij filmde de sneeuwlawine vanuit zijn woonkamer.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Afgelopen dinsdag viel er ook een flink pak sneeuw naar beneden van het dak van het Philips Stadion. Een geparkeerde auto raakte flink beschadigd, toen de sneeuwbrokken op de voorruit belandden.

De omgeving van het stadion werd vervolgens met linten en dranghekken afgezet. Die linten hangen er zondag nog steeds, maar volgens Van Heesch wandelen mensen er gewoon onderdoor. "Sommige linten zijn inmiddels ook afgescheurd", zegt hij. Op de videobeelden is te zien hoe voorbijgangers net niet geraakt worden door de sneeuwlawine.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties

Volgens de Eindhovenaar viel er zondagmiddag vier tot vijf keer een pak sneeuw naar beneden vanaf het dak. Na dagen van vorst steeg het kwik zondag tot 4 graden boven nul. Daarmee komt er een einde aan het winterse weer.

Niemand gewond
Een woordvoerder van PSV bevestigt dat er zondag sneeuw van het stadiondak viel. Volgens haar raakte niemand gewond. "Er is een deel afgezet en de gemeente en stadstoezicht houden het mee in de gaten.”

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.