Koning Winter maakt plaats voor lente: 'Mogelijk 15 graden aan het eind van de week'

15 februari 2021 om 08:36 • Aangepast 16 februari 2021 om 07:41
nl
Nog even doorbijten en de mutsen en de warme sjaals kunnen terug in de kledingkast. De kou wordt maandag onze provincie uit gedreven. Later in de week stijgen stijgt het kwik naar lenteachtige temperaturen. "Zeker als de zon nog even doorbreekt", zegt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Inmiddels is code rood die voor deze maandag was afgekondigd, veranderd in code geel. Natuurlijk is het nog even oppassen, want op lokale wegen kan het nog glad zijn.

Maandag kan het regenen en wordt het zo'n 6 graden en in het westen van Brabant misschien wel 7. "Vannacht daalt de temperatuur nog naar 3 graden. Er kunnen nog wat verdwaalde resten sneeuw licht opvriezen maar met de kou is het definitief gedaan."

'Vijftien graden in het weekend'
De vooruitzichten voor de rest van de week zijn aanlokkelijk. "Dinsdag wordt het met 10 graden al een stuk zachter. Deze week komt er per dag wel een paar graden bij tot misschien wel 13 tot 15 graden aan het einde van de week. Dat zijn lenteachtige temperaturen, zeker als de zon even doorbreekt. De zon is al wat sterker aan het worden en dat ga je echt wel merken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!