Dit dweilorkest mag wel samen muziek maken tijdens de lockdown

15 februari 2021 om 18:40
nl
Janneke, Jasper, Stein en Koen vormen samen een dweilorkest. Ook dit jaar kunnen ze samen muziek maken, omdat ze allemaal uit een gezin komen. Stein van 9 speelt sinds een half jaar saxofoon en Koen van 8 speelt nu anderhalf jaar trommel. Zondag hebben ze op een aantal plekken opgetreden in Huijbergen.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

"Het is hen met de paplepel ingegoten", vertelt moeder Janneke van Gils. Toen Stein geboren werd, kwam de Prins van 't Sanegat op kraamvisite en toen Koen geboren werd, is hij met twee maanden oud in een clownspakje meegegaan naar de carnaval. "Toen heeft de prins hem nog vastgehouden"

Dat carnaval dit jaar niet doorging, was voor Stein en Koen dan ook een grote teleurstelling: "Ze vonden het heel jammer."

Janneke en haar man Jasper hebben altijd in dweilorkersten gezeten en met dit vierkoppige dweilorkerst hebben ze toch het carnavalsgevoel bezorgd bij hun publiek. "We wilden mensen een lach op het gezicht geven en dat gebeurde ook." Ze traden op bij de woongroep voor ouderen Margaretha, bij familie en vrienden en natuurlijk bij de prins.

"Alle deuren gingen open en er werd uit ramen gefilmd."

Vooral op het optreden bij Margaretha kijkt het gezin met veel plezier terug. De ouderen stonden voor het raam te kijken en zongen mee. "Onze kinderen zagen hoe leuk ze het vonden", zegt Janneke. Van een verpleegkundige mochten ze ook even in de tuin spelen. Daar konden ze zien hoe twee ouderen binnen samen de polonaise deden.

Op een aantal plekken in het dorp heeft het gezin opgetreden en overal waar ze kwamen waren de reacties hetzelfde: "Alle deuren gingen open en er werd uit ramen gefilmd. Zo was het toch een beetje carnaval."

Koen en Stein hadden allebei nog nooit zo lang achter elkaar gespeeld. Toch smaakt het naar meer, zegt Janneke: "Nu gaan we meer liedjes oefenen, voor volgend jaar. En misschien kunnen we dan wel uitbreiden want aan mijn kant van de familie speelt bijna iedereen een instrument."

Zo klonk het optreden bij Prins Carnaval:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.