Geen boete voor carnavalsvierders die wegvluchtten voor politie uit loods Oirschot

16 februari 2021 om 15:56 • Aangepast 17 februari 2021 om 10:19
nl
De carnavalsvierders die maandag tegen de avond in een loods bij Oirschot betrapt werden door de politie, hebben geen boetes gekregen. De agenten hebben niet zelf gezien dat ze de coronamaatregelen overtraden, omdat alle feestgangers de loods uitrenden. Ook de eigenaar van de loods heeft geen boete gekregen
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Er waren twintig tot dertig mensen aanwezig volgens de politie, van vijftien van hen werd de gegevens opgeschreven. Toen de agenten aan kwamen, stoof iedereen weg. De politie heeft niet zelf in de loods kunnen zien dat mensen daar geen afstand hielden. Daarom kregen bezoekers geen boete.

Eigenaar
De agenten hebben ook de gegevens van de eigenaar van de loods genoteerd. Deze zijn doorgegeven aan de gemeente Oirschot. Deze kan later alsnog besluiten om een boete op te leggen.

Toen de politie maandagmiddag bij de loods aan kwam, schoten feestvierders in carnavalskleding alle kanten op, de weilanden in. Agenten achtervolgden hen, waarbij een carnavalsvierder gewond aan zijn knie raakte toen hij over een sloot sprong. In de loods stond een grote hoeveelheid drank op tafel en er speelde carnavalsmuziek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.