Overvallers met hakbijl getoond in Opsporing Verzocht

17 februari om 10:57 • Aangepast 21 februari om 14:16
De eerste overval gebeurde aan het Besterdplein in Tilburg (Foto: SQ Vision).
De eerste overval gebeurde aan het Besterdplein in Tilburg (Foto: SQ Vision).
Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond camerabeelden getoond van de twee mannen die gewapende overvallen pleegden op drie adressen in Tilburg. Zij bedreigden de slachtoffers onder meer met een hakbijl. De politie waarschuwde daarna om goed op te letten als er iemand ’s avond aanbelt en de deur pas te openen als duidelijk is wie er staat.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

De daders sloegen toe op dinsdag 2 en 9 februari. Bij de eerste overval, aan het Besterdplein, dacht de bewoner dat hij de deur open deed voor een bezorger. In plaats daarvan werd hij met de dood bedreigd. De twee overvallers waren zo’n twee uur in zijn huis.

Het slachtoffer moest onder ernstige bedreiging zijn bankpas afstaan, waarmee een van de daders later probeerde te pinnen bij een geldautomaat aan de Spoorlaan.

Een week later was het opnieuw raak, toen bij een huis aan de Sint Paulusstraat. De bewoner ging toen het gevecht aan met de daders en kon de mannen naar buiten werken. Dezelfde dag werd ook aan de Bredaseweg een woning overvallen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...