Désiree en Rianne vierden een carnaval om nooit te vergeten: 'Vijf dagen lang geen ellende'

17 februari 2021 om 15:34 • Aangepast 21 februari 2021 om 14:16
nl
Moe maar voldaan en een carnaval om nooit meer te vergeten. Zo omschrijft Desirée Huijsmans de afgelopen vijf dagen. Samen met haar boezemvriendin Rianne Koevoets zette de Tilburgse de bloemetjes flink buiten.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De lijst met activiteiten die de dames sinds vrijdag samen afstreepten, lijkt wel een boekwerk:

  • carnavalsontbijt,
  • VIP-tickets voor 3 Uurkes Vurraf,
  • feestelijke optredens in de binnenstad,
  • een eigen café in de woonkamer,
  • een concert van Veul Gère
  • en als klap op de vuurpijl: het vieren van haar eigen verjaardag.

Desirée heeft het Brabantse volksfeest op z’n zachtst gezegd niet overgeslagen. “Ik had vanochtend wel een echte carnavalskater. Vooral omdat ik mijn eigen café moest opruimen. Zo saai!”, lacht de kersverse 57-jarige Tilburgse.

Net als andere jaren
Waar corona voor duizenden Brabanders een dikke streep zette door carnaval, was het voor Desirée juist business as usual. “Het voelde net als andere jaren, hoor. We hebben écht de bloemetjes buiten gezet. Op afstand natuurlijk, want Rianne en ik werken allebei in de zorg.”

Het meest genoot ze van de muzikale optredens in de stad. “Dat was superleuk om te doen. Voor ons, en voor de mensen die naar ons luisterden. Dat waren toch veel oudere mensen die in zak en as zitten. Vijf dagen lang geen nieuws vol ellende, maar gewoon plezier maken. Daar waren we zó aan toe. Zelfs mijn man zei vanochtend dat ik er goed en uitgerust uitzag. Ondanks vijf dagen feest. Nou, dan ben ik op mijn oude dag nog in trek ook!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.