Jong PSV wint derby tegen FC Den Bosch, NAC Breda zit koplopers op de hielen en Eindhoven pakt punt

19 februari 2021 om 20:56 • Aangepast 22 februari 2021 om 10:30
NAC Breda blijft de koplopers in de Keuken Kampioen Divisie op de huid zitten. De ploeg van coach Maurice Steijn klopte vrijdagavond FC Dordrecht. Ook Jong PSV boekte een zege, op FC Den Bosch. FC Eindhoven hield een punt over aan de wedstrijd tegen Telstar en Helmond Sport ging onderuit tegen Roda JC.
Profielfoto van Malini Witlox

Bij Jong PSV was Shurandy Sambo de matchwinner. Hij scoorde in de eerste helft. Die 1-0 was de enige treffer in het duel, al had Nigel Thomas in de 82e minuut de 2-0 op zijn schoen. Hij zag keeper Wouter van der Steen redden. PSV staat zestiende in de Keuken Kampioen Divisie, FC Den Bosch is hekkensluiter.

FC Dordrecht - NAC: 2-3
NAC heeft de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 2-3 gewonnen. De eerste twee Bredase goals kwamen op naam van Kaj de Rooij, de derde was van Lewis Fiorini. NAC staat vierde op de ranglijst, met evenveel punten als Almere City maar met een slechter doelsaldo. Almere heeft wel twee duels minder gespeeld.

Helmond Sport - Roda JC: 1-2
Helmond Sport voetbalde vrijdagavond tegen Roda JC, de ploeg van oud Helmond Sport-coach Jurgen Streppel. De Helmonders verloren met 2-1. Bij rust stond het 1-1. Arno van Keilegom scoorde de enige goal van Helmond Sport, dat twaalfde staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar - Eindhoven: 1-1
Dankzij de rake kopbal van Bart Biemans hield FC Eindhoven op de valreep een punt over aan de wedstrijd tegen Telstar. Biemans kopte de bal in de blessuretijd binnen. FC Eindhoven is de nummer veertien in de Keuken Kampioen Divisie.