Zaterdag begon schitterend met fraaie zonsopkomst, meer mooie luchten in aantocht dankzij Saharazand - Omroep Brabant

Zaterdag begon schitterend met fraaie zonsopkomst, meer mooie luchten in aantocht dankzij Saharazand

20 februari 2021 om 11:00
nl
Wie deze zaterdag vroeg opstond, kon genieten van een schitterende zonsopkomst, met prachtige kleuren. Paars, roze, geel... De komende dagen staan nog meer mooie zonsopkomsten voor de boeg, vertelt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"We krijgen maandag en dinsdag namelijk te maken met een groot veld Saharazand. Dat trekt vanuit Afrika op vijf kilometer hoogte over Nederland. Dan krijg je een heel mooie rode zonsopkomst en zonsondergang", vertelt de weerman van Weerplaza. "Overdag kan de lucht door dit zand wat gelig kleuren."

Foto: Ben Saanen
Foto: Ben Saanen

Giga overgang
Daarnaast wordt het dagenlang warm, lenteachtig weer. "De komende uren drijven vanuit het zuidwesten nog af en toe een paar wolkenvelden over, maar het wordt prachtig. Met hoge temperaturen, zeker als je die vergelijkt met een week geleden. Zaterdagmiddag wordt het lokaal 17 graden. Dat is een giga overgang in zo'n korte tijd, voor Nederlandse begrippen."

Foto: Ben Saanen
Foto: Ben Saanen

Zondag gaat er nog een schepje bovenop. "Dan krijgt de zon nog wat meer ruimte. Het kan zondag 18 graden worden, misschien in het oosten van de provincie 19 graden. Bij niet al te veel wind zal het vooral in de middag - zeker in de zon - warm aanvoelen."

'Elke dag temperaturen tussen de 15 en 18 graden'
Na het weekend houdt dit lenteachtige weer aan. "In ieder geval tot en met donderdag lijkt het zo te blijven", vertelt Van Bernebeek. "Er blijft veel ruimte voor de zon en er staat vaak een zuidelijke wind waardoor de aanvoer van warme lucht in stand blijft. Elke dag temperaturen tussen de 15 en 18 graden en woensdag mogelijk nog wat hoger!"

Foto: Ben Saanen
Foto: Ben Saanen

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone