Maja liet Mythos uit tijdens aanval: 'Dacht dat windhonden haar doodbeten'

22 februari 2021 om 15:52 • Aangepast 23 februari 2021 om 08:42
nl
“Ze bijten haar dood.” Dat was wat Maja uit Nuenen zaterdag dacht toen Mythos, de hond van haar zoon, aan de Schoutse Vennen werd aangevallen. Maja en haar partner lieten Mythos uit, zoals ze dat wel vaker doen. Maar dit keer liep alles anders, toen vier windhonden in de woorden van Maja 'als een dolle op Mythos afkwamen'.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Mythos, een bastaard van zeven die lijkt op een golden retriever, liep door de aanval meerdere fikse bijtwonden op. "Ze kermde en piepte", herinnert Maja zich. Inmiddels gaat het beter met haar, maar Maja noemt het ‘angstaanjagend’ wat er zaterdag gebeurde. “Op een gegeven moment hadden twee honden haar in haar hals vast. Ze bijten haar dood, dacht ik.”

Het ergste vindt ze het nog dat de eigenaar van de honden er na de aanval met de dieren vandoor ging. Zonder iets tegen haar en haar partner te zeggen. En zonder zich te bekommeren om Mythos. “Dat doe je toch niet? Je komt toch even kijken wat er aan de hand is?”, vraagt Maja zich nog altijd geschrokken af.

De man die bij de honden was, liet de vier honden lopen, terwijl hij zelf in zijn auto zat, vertelt Maja. Toen het mis ging, riep hij de honden wel. Maar dat had volgens haar weinig effect.

Mythos raakte bij de aanval gewond.
Mythos raakte bij de aanval gewond.

“Toen de vier windhonden Mythos loslieten, liep ze mank. Ze zat onder het bloed en ze reageerde heel angstig.” Met haar partner heeft ze Mythos vervolgens snel naar de dierenarts gebracht. Die constateerde meerdere bijtwonden die moesten worden gehecht.

“Dat leverde een vette rekening op." Maar dat noemt Maja 'nog het minst erge'. Ze hoopt nu vooral dat de eigenaar van de honden zich alsnog meldt bij de politie. "Wat gaat er in het hoofd van zo iemand om", vraagt ze zich af.

Op de plek waar het gebeurde wandelen Maja en haar partner wel vaker met Mythos. En net als anders hadden ze haar zaterdag niet aan de lijn. "Nu zoeken we voortaan wel een andere plek om te gaan wandelen", zegt Maja. "Je weet niet wat er in het hoofd van zo'n hondje omgaat. Misschien komt alles weer terug wanneer we opnieuw daar gaan wandelen. Dat wil ik haar niet aandoen."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!