'Lunchen en dineren op afspraak moet mogelijk zijn', vindt horecaondernemer Johan

22 februari 2021 om 19:21 • Aangepast 22 februari 2021 om 21:03
nl
Als het voor winkels mogelijk wordt om één of meerdere klanten te ontvangen, dan moet dat ook voor de horeca gelden, zegt de Bredase horecaondernemer Johan de Vos. Hij steunt daarmee het initiatief van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om de Nederlandse Staat voor de rechtbank te slepen om heropening af te dwingen.

Een heropening van de horeca zo lang rekken als het kabinet doet, kan niet, meent de vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Breda. Hij is boegbeeld van een groep van rond de 65 horecaondernemers die het tijd vindt dat de horeca de deuren kan openen.

Horecazaken zijn al vanaf half oktober verplicht gesloten en de schade is volgens Johan de Vos groot. "Wij willen perspectief en een betere compensatie. Er wordt nu wel gesproken over een voorzichtige heropening van winkels. Dat mensen bijvoorbeeld op afspraak kunnen gaan winkelen. Maar als dat gebeurt, gaan wij ook onze deuren openen. Je kunt ook makkelijk op afspraak naar een restaurant. Winkels open is horeca open."

Drukte in parken
"Dat had eigenlijk al eerder moeten gebeuren", gaat De Vos verder. "Het huidige beleid is niet meer uit te leggen als je naar afgelopen weekend kijkt met al die massa's mensen in de parken en elders. Mensen kunnen beter gestructureerd buiten zijn in plaats van ze ongecontroleerd in parken te laten dansen", meent hij.

"De horeca is juist de oplossing. Dat hebben we afgelopen zomer wel bewezen met alle regels rondom de terrassen. Laat de horeca gestructureerd en gecontroleerd open gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.