Man gooit vuurwerkbom in zak met stront door brievenbus: 'Het liep uit de hand tussen ons'

24 februari 2021 om 17:57 • Aangepast 3 maart 2021 om 15:24
nl
Een 39-jarige man die in mei vorig jaar een vuurwerkbom in een zak stront door de brievenbus van een huis aan de Trompetstraat in Uden zou hebben gegooid, ontkent alles. Voor de rechtbank in Den Bosch zei hij woensdag dat hij het niet gedaan kan hebben, omdat hij in Tilburg was. Maar omdat zijn DNA op een plastic zak met stront zat, gelooft de officier van justitie hem niet en eiste hij zestien maanden cel.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De verdachte is een grote, atletisch gebouwde, getinte man. Hij heeft kort zwart haar, duidelijk geen coronakapsel. In het beklaagdenbankje zit hij goed gekleed en welbespraakt. Meteen zegt hij dat hij onmogelijk de dader kan zijn. "De persoon die het heeft gedaan, heeft mogelijk op mij geleken."

Ruzie om een scooter
Waarom de vuurwerkbom in een zak stront door de brievenbus is gegooid, blijft onduidelijk. De man zegt dat hij bevriend was met het slachtoffer, een vrouw, maar dat hij geen relatie met haar had. Wel zou ze zijn scooter niet hebben willen teruggeven. "Ik ben geen heilige, maar het is wel uit de hand gelopen tussen ons", zegt hij.

Als het drugsgebruik van de verdachte aan bod komt, barst de man in snikken uit. Hij was verslaafd aan GHB en speed, maar is in de gevangenis in Grave, waar hij nu vastzit, noodgedwongen afgekickt. "Dat ik nu onschuldig vastzit, vind ik niet erg, ik had dit echt nodig."

Als hij vrij komt, wil hij met zijn vriendin en haar twee kinderen een nieuw drugsvrij leven opbouwen. De jaren waarin hij gebruikte ziet hij nu als verloren jaren: "Ik ben bijna 40 en wil nog 20 jaar wel nuttig zijn voor de samenleving."

Overal poepresten
Maar als het aan de officier van justitie ligt, komt de man voorlopig niet vrij. "Wat hij deed is zeer gewelddadig, overal in het huis zaten poepresten." Volgens justitie blijkt uit DNA-sporen dat de man wel degelijk de dader was. Ook zou hij zijn herkend door getuigen. Of hij het dan misschien gedaan zou kunnen hebben onder invloed van drugs, wil de rechter nog weten. "Nee", zegt de man, "daar werd ik alleen maar uitbundig en vrolijk van en nooit agressief."

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt en is bijvoorbeeld mogelijk via de landelijke hulplijn 113: www.113.nl of telefonisch 0800-0113.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.