Video

Tilburg en Spoorpark gaan broeden op maatregelen om extreme drukte te voorkomen

24 februari 2021 om 22:34 • Aangepast 28 februari 2021 om 15:08
nl
De gemeente Tilburg en de directie van het Spoorpark gaan samen bekijken hoe grote drukte in het park in de toekomst voorkomen kan worden. Dat zegt burgemeester Theo Weterings. Woensdagmiddag werd het Spoorpark vanwege het te grote aantal bezoekers ontruimd.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

In het park verzamelden zich woensdagmiddag honderden recreanten en zonaanbidders. Zo veel, dat er rond vier uur werd besloten om de bezoekers naar huis te sturen. “Het aanspreken van bezoekers door de vrijwilligers van het Spoorpark had niet meer het gewenste effect”, zegt Weterings in een reactie.

Het ging lange tijd goed
“Dat men kiest voor het Spoorpark is ook zeer begrijpelijk: een prachtig park in het hartje van de stad waar je op afstand kunt samenkomen. Dat ging woensdag lange tijd goed. Maar ook in het Spoorpark gelden de coronamaatregelen. En ook daar geldt dat we alleen samen, door samen het gewenste gedrag te vertonen, corona eronder kunnen krijgen.”

'Fiets door bij drukte'
“De boa’s en politieagenten hebben mensen opgeroepen om ook bij het verlaten van het park de afstandsregels in acht te nemen. En om in alle rust het park te verlaten." Volgens Wetering werd aan het tweede verzoek voldaan. "Helaas is het de bezoekers bij het vertrekken niet op alle momenten gelukt om afstand te houden.”

Weterings besluit: “Ik doe wel een beroep op de bezoekers van het park: maak rechtsomkeer als je ziet dat het te druk is. Als de fietsen al hutjemutje staan: gooi je fiets er dan niet bij, maar fiets door.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.