Video

Automatisch wapen en duizenden liters drugsafval gevonden in amfetaminelab Neerkant

26 februari 2021 om 11:32 • Aangepast 27 februari 2021 om 11:27
nl
In het amfetaminelab dat donderdagmiddag in Neerkant werd ontdekt, zijn grote hoeveelheden drugsafval gevonden. Volgens de politie gaat het om ‘duizenden liters’. Ook werd er een vuurwapen gevonden. Het lab was nog 'actief' en werd dus nog gebruikt om drugs in te maken. Er zijn vier mensen opgepakt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

In het lab, dat vrijdag wordt ontmanteld nadat de politie er een dag eerder binnenviel, werden meerdere grote ketels aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Iedere ketel had een inhoud van ongeveer 1600 liter, schrijft de politie.

In een video laat de politie zien hoe het lab er van binnen uitzag. De schuur waar het lab in is gevonden, is een grote warboel. De politie spreekt zelf over een 'rommelig terrein'.

Bekijk hieronder de beelden van het drugslab en lees dan verder:

Wachten op privacy instellingen...

Automatisch vuurwapen
Daarnaast zijn er volgens de politie nog schuren met daarin duizenden liters drugsafval gevonden. Ook stond er een gestolen camper die vermoedelijk werd gebruikt als slaapplaats.

In die camper lag een automatisch vuurwapen. Daarnaast stonden op het terrein twee gestolen auto’s. Agenten hielden vier mannen van 35, 42, 47 en 65 jaar oud aan. Ze hadden geen vaste woon- of verblijfplaats.

De verdachten worden vrijdag in de rechtbank van Den Bosch voorgeleid. Het drugslab is ontdekt op het terrein van een hoveniersbedrijf. Bij de politieactie werd een arrestatieteam met onder meer een pantservoertuig ingezet.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.