Zoekactie naar al 27 jaar vermiste Tanja Groen 'in omgeving Eindhoven'

26 februari 2021 om 13:19 • Aangepast 8 maart 2021 om 16:18
nl
Binnenkort start een nieuwe zoekactie naar het lichaam van de 18-jarige Tanja Groen. Het doel is een plek in de omgeving van Eindhoven. Maar waar er precies gezocht gaat worden is niet bekendgemaakt. De studente is al 27 jaar vermist
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Dat melden diverse media waaronder 1Limburg. Er is vaker gezocht naar Tanja Groen. Vorig jaar nog op een begraafplaats in Maastricht. Er was al bekend dat er een nieuwe zoekactie zou komen maar de plek was nog niet bekendgemaakt.

Op kamers
Tanja Groen kwam oorspronkelijk uit Schagen in Noord-Holland. Ze ging gezondheidswetenschappen studeren in Maastricht. Ze woonde nèt op kamers in Gronsveld toen ze verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993. Groen was die avondje naar een feestje in Maastricht geweest. Ze was daarna op de fiets terug gegaan naar haar kamer.

Daarna heeft niemand ooit nog van haar gehoord.

Botten
In 2014 werden botten gevonden in de bossen van Gronsveld. Maar die bleken niet van haar. Ook is er diverse keren naar haar fiets gezocht, zonder resultaat. Najaar 2019 ontving het cold case team van de politie in Limburg informatie over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven was. Dat leidde naar een graf op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem, gelegen aan De Beente in Maastricht. Er kwam een opgraving maar er werd niets verdachts gevonden.

De coldcase wordt ook al een tijdje onderzocht door studenten avan de VU in Amsterdam en in Maastricht. Onder leiding van rechtspsycholoog Peter van Koppen hebben ze 2,5 jaar geleden al een voorstel gedaan voor die bewuste plek bij Eindhoven. Details zijn niet bekend. Vermoedelijk starten OM en politie in het voorjaar met het onderzoek.

Infopagina Tanja Groen (foto: screenshot politie.nl)
Infopagina Tanja Groen (foto: screenshot politie.nl)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.