'Kom niet naar Eindhoven met Koningsdag ook al viert hij hier zijn verjaardag' - Omroep Brabant

'Kom niet naar Eindhoven met Koningsdag ook al viert hij hier zijn verjaardag'

27 februari om 14:55 • Aangepast 28 februari om 14:21
Koningsdag in Eindhoven zal anders zijn zonder publiek en handen schudden (foto: Karin Kamp).
Koningsdag in Eindhoven zal anders zijn zonder publiek en handen schudden (foto: Karin Kamp).
Kom de verjaardag van Koning Willem-Alexander niet in Eindhoven vieren. Die oproep doet de gemeente Eindhoven. De Koning en zijn familie bezoeken 27 april de stad in een besloten omgeving. Iedereen kan Koningsdag in Eindhoven wel thuis volgen. Omroep Brabant zendt het bezoek van het koningspaar live uit.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Dit jaar vieren we het grootste Oranjefeest thuis", aldus de gemeente op Twitter. "Anders dan anders, maar wel live, interactief en veelzijdig. Ontdek wat Eindhoven te bieden heeft en vier het feest met ons mee!"

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de gemeente vindt 'Koningsdag 2021 vooral ook plaats bij jou thuis op de bank. We zorgen voor een aantrekkelijk onlineprogramma dat je thuis kunt volgen'. De onlineprogrammering geeft veel ruimte om de festiviteiten thuis te beleven, aldus de gemeente. "Eindhoven is de stad van Technologie, Design en Kennis. Vanuit die expertise zorgt Eindhoven voor een uniek programma voor een breed publiek dat past binnen de geldende maatregelen op dat moment. Een perfecte match dus!" Een klein voorproefje van Koningsdag in Eindhoven vindt je hier.

Maastricht wacht af
Het programma voor Koningsdag wordt eind maart gepresenteerd. Vorig jaar ging de viering in Maastricht in verband met corona niet door. In plaats daarvan vierde de koning samen met koningin Maxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn 53e verjaardag thuis op Paleis Huis ten Bosch. Maastricht zag vervolgens af van de mogelijkheid om Koningsdag 2021 te organiseren. De stad wacht liever een moment af waarop iedereen het feest op straat weer kan meevieren.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...