Woedende PSV-fans wachten Dusan Tadic op, Ajax doet aangifte

28 februari om 19:25 • Aangepast 8 maart om 17:06
Dumfries en Tadic hadden het tijdens het duel aan de stok met elkaar (Foto: Orangepictures).
Dumfries en Tadic hadden het tijdens het duel aan de stok met elkaar (Foto: Orangepictures).
Ajax heeft besloten aangifte te doen van een poging tot mishandeling van één of meerdere Ajacieden, zondag in Eindhoven na afloop van de wedstrijd tegen PSV (1-1). Dat heeft de Amsterdamse club zondagavond bevestigd na berichtgeving bij de NOS. Er zijn twee mensen aangehouden.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Vooral aanvoerder Dusan Tadic werd op weg naar de spelersbus belaagd door boze PSV-fans, die hem stonden op te wachten. De Servische aanvaller liep onder begeleiding naar het voertuig. Tadic kreeg iets naar zich toegegooid, maar hij bereikte de bus verder zonder problemen.

Rel tussen aanvoerders
Er was de nodige politie op de been om de tientallen supporters in de gaten te houden. De fans, vanwege het coronavirus nog niet welkom in het stadion, waren boos op Tadic omdat hij PSV-aanvoerder Denzel Dumfries beledigd zou hebben. Dumfries had daarvoor geprobeerd Tadic uit zijn concentratie te halen toen de Ajacied in blessuretijd een strafschop mocht nemen. Die penalty leverde de 1-1 op.

De politie heeft twee mensen aangehouden, vanwege het plegen van wanordelijkheden dan wel het verstoren van de openbare orde. "Eén persoon gooide iets richting Tadic en de ander gooide iets naar andere spelers van Ajax", aldus een woordvoerster van de politie. Verder is de middag rustig verlopen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...