De laatste kans voor Mohamed Ihattaren bij PSV: 'De bal ligt bij hem' - Omroep Brabant
Video

De laatste kans voor Mohamed Ihattaren bij PSV: 'De bal ligt bij hem'

1 maart 2021 om 15:42 • Aangepast 1 maart 2021 om 18:59
nl
Mohamed Ihattaren heeft nog één kans bij PSV, anders lijkt het toch echt einde verhaal in Eindhoven. Roger Schmidt en Ihattaren lagen afgelopen week op ramkoers, maar vanaf woensdag traint Ihattaren ‘gewoon’ weer mee. De meningen over de clinch tussen beide partijen lopen sterk uiteen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Het ging zondagmiddag zowel voor als na de topper met Ajax veelvuldig over de afwezigheid van Ihattaren, maar PSV en Schmidt hebben volgens Huub Stevens goed gehandeld. De oud-trainer vindt dat de maat een keer vol is en dat PSV nu een duidelijke streep trekt: tot hier en niet verder.

“Ihattaren moet snel volwassen worden”, vindt Stevens. “Het lijkt erop dat hij zijn eigen belang boven dat van de club zet en dat kan natuurlijk niet. De club neemt deze beslissing niet voor niets.”

De verklaring van PSV:

Wachten op privacy instellingen...

Juist die verklaring van de club, stuit Khalid Sinouh tegen de borst. De oud-doelman kan niet begrijpen dat PSV op deze manier met een kind van de club omgaat. “Je zou zeggen dat ze Ihattaren inmiddels wel kennen en dat ze weten hoe hij is en kan reageren. Maar als ik dat lees krijg ik alleen maar meer vragen. Een gebrek aan professioneel gedrag? Wat dan? Boos zijn omdat hij niet speelt? Dat zou ik ook zijn als ik zijn kwaliteiten had.”

"Mootje is een trotse en lieve jongen."

Sinouh vindt dat trainer Roger Schmidt anders om zal moeten gaan met Ihattaren. “In een selectie heb je 25 spelers en je moet ze allemaal tevreden houden en dus moet je een people manager zijn. Mootje is een trotse en lieve jongen. En hij heeft logischerwijs een andere persoonlijkheid dan andere spelers. En daar moet je als trainer goed mee weten om te gaan.”

Dat er wordt gewezen naar trainer Schmidt, vindt Stevens ‘te makkelijk’. “Als ik naar Ihattaren kijk, zie ik geen doorgetrainde professional. En dus moet iemand Ihattaren eens een spiegel voorhouden. Hij moet presteren. Als je de top wilt halen in het voetbal, kom je niet meer weg met alleen talent. Je zult er elke dag keihard voor moeten werken. En dat moet bij hem eens doordringen. Het helpt hem nu niet door hem in de watten te gaan leggen. Hij heeft tegengas nodig.”

"Mo moet uiteindelijk zijn voeten laten spreken.”

Stevens en Sinouh denken dat het wel goed komt. “Mits beide partijen er hard voor werken”, zegt Sinouh. “Schmidt zal net iets anders te werk moeten gaan, want een speler als Mo kan de club veel geld opleveren. En Mo moet woensdag gewoon weer gaan trainen, hard werken, zijn best doen en uiteindelijk zijn voeten laten spreken.”

“Als hij tot inkeer komt, kan het zeker nog een succes worden bij PSV en daarna in het buitenland”, vindt Stevens. “Ik las vanochtend de reactie van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Hij moet niet wijzen naar Schmidt, maar eens met zijn speler gaan praten en hem duidelijk maken dat er meer nodig is dan alleen talent om de top te bereiken. Ihattaren moet gewoon snel volwassen worden. De bal ligt bij hem.”

PSV-trainer Roger Schmidt na PSV-Ajax:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.