Nog 2 lentedagen en dan gaat het 's nachts flink vriezen: 'Scheelt een jas'

2 maart om 10:35
Foto: Peter van der Schoot
Foto: Peter van der Schoot
De meteorologische lente is nog maar een paar dagen oud, maar de winter lijkt alweer in aantocht. Na nog een paar dagen lenteweer, kan het zomaar weer gaan vriezen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

“Vandaag is het overal zonnig”, vertelt meteoroloog Wouter van Bernebeek van Weerplaza. “En dat blijft de hele dag zo.” De temperatuur schommelt tussen de 14 en de 16 graden. “En met weinig wind, voelt dat als een echte lentedag.” En al zijn de nachten fris met temperaturen rond het vriespunt, de dagen maken dat helemaal goed. “Ook morgen wordt nog een mooie dag met veel zon en weinig bewolking en temperaturen zo rond de 16 graden.”

Tien graden kouder
Maar dat is dan ook meteen de laatste lentedag die we voorlopig zullen zien. Donderdag slaat het weer om. “Dan is er meer bewolking, het regent in de ochtend en er is koudere lucht.” Het wordt dan nog maar maximaal een graad of 6. “Dat scheelt zomaar tien graden. En een jas.”

En na donderdag wordt het alleen nog maar kouder. “Het weekend wordt echt behoorlijk koud. Er is veel zon en het is droog maar de temperaturen liggen een stuk lager.” Overdag komt de thermometer niet boven de 5 tot 7 graden uit, en ’s nachts kan het behoorlijk gaan vriezen. “Op sommige plekken wordt het kouder dan min 5.” Voor iedereen die zijn tuintje al lenteklaar had gemaakt: “Haal de vorstgevoelige plantjes maar naar binnen.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...