Jan kon maanden niet rijlessen, maar hij gaat toch op voor zijn examen - Omroep Brabant

Jan kon maanden niet rijlessen, maar hij gaat toch op voor zijn examen

3 maart om 12:18 • Aangepast 15 maart om 13:25
nl
Sinds december had hij niet meer in de lesauto gezeten. Maar Jan moet donderdag afrijden in Dongen. Woensdag, de eerste dag dat het weer mocht, nam hij nog wat extra rijlessen.
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door
Malini Witlox & Collin Beijk

"Ik heb vandaag samen met mijn rijinstructeur drie uur in de auto gezeten, twee lessen achter elkaar," vertelt Kors in Brabant Vandaag, het nieuwe tv-programma op Omroep Brabant televisie.

Vanwege de lockdown mocht Jan vanaf december niet meer oefenen. "Mijn tussentijdse toets had ik al voor de lockdown gehaald. Vandaag bij de extra lessen hebben we vooral rondjes door de straat gereden. Goed oefenen met kijken, de auto onder controle houden", zegt Kors, die zich op zijn gemak in de lesauto voelt naast instructeur Jeroen.

Tijdens zijn examen moet Jan het zonder zijn instructeur doen. Vanwege het coronavirus mogen er maar twee mensen in de auto zitten, de cursist en een examinator.

Geen gokje wagen
Het is belangrijker dan ooit dat Jan meteen slaagt, volgens het CBR. "We staan voor een enorme uitdaging want er moeten 600.000 examens ingehaald worden", legt Irene Heldens van het CBR uit. Slechts de helft van alle examenkandidaten slaagt volgens haar en dat is zeker nu een probleem.

"Neem extra lessen en kijk met je instructeur of je er echt klaar voor bent. Het is zonde om een gokje bij ons te komen wagen en dat iemand anders daardoor langer moet wachten", zegt de CBR-woordvoerster. Als het aantal geslaagden met tien procent toeneemt, scheelt dat 80.000 examens per jaar.

De instructeur van Jan is ervan overtuigd dat hij donderdag zijn papiertje haalt. "Ik heb er alle vertrouwen in, hij doet het hartstikke goed."

Irene Heldens van het CBR (foto: Collin Beijk)
Irene Heldens van het CBR (foto: Collin Beijk)

Brabant Vandaag
Brabant Vandaag is een nieuw programma op Omroep Brabant televisie. Iedere werkdag om 17.45 uur besteden we in dit programma aandacht aan mooie en opvallende verhalen uit de provincie. De uitzending van woensdag is hier terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone