Jan is na de lockdown en twee opfrislessen geslaagd voor zijn rijexamen

3 maart 2022 om 12:13 • Aangepast 15 maart 2022 om 13:25
nl
Jan (17) is donderdag geslaagd voor zijn rijexamen, nadat hij door de lockdown maandenlang geen rijlessen had kunnen volgen. Voor het examen had hij nog twee opfrislessen bij zijn rijschool in Dongen. Hij had last van wat gezonde spanning, maar is nu vooral blij: "Ik ga nu mijn rijbewijs aanvragen en dan binnenkort de weg op. Met vrienden naar de McDrive of zo", lacht hij.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het examen van Jan stond oorspronkelijk gepland op 21 december. Omdat de lockdown een paar dagen later inging, werd zijn examen geannuleerd. Donderdag mocht hij plots wel op examen, maar veel tijd om nog even te oefenen was er niet.

Woensdag, de eerste dag dat het weer mocht, nam hij twee extra rijlessen. "Het viel reuze mee hoe lastig het was. Ik zat er eigenlijk meteen weer in. Soms maakte ik wel wat kleine foutjes, dus dan moest ik even kijken hoe het ook alweer zat. Maar het meeste kon ik nog wel", vertelt Jan.

"Ik wist wat me te wachten stond."

Donderdagochtend om half twaalf was het examen. Jan had lekker geslapen en had er zin in. "Ik wist wat me te wachten stond en ging er een mooie rit van maken." Hij moest het tijdens het examen wel doen zonder zijn instructeur Jeroen Rullens. Vanwege het coronavirus mogen namelijk maar twee mensen in de auto zitten. "Dat maakte het niet extra spannend hoor. Mijn tussentijdse toets moest ik ook al zonder hem doen."

Vlak na het examen vertelt Jan dat het erg goed ging. "Ik kreeg alleen een kleine opmerking. Namelijk dat ik op een bepaalde kruising iets meer overzicht had mogen houden. Maar ik dacht: als die kleine opmerking het enige is, dan kan ik bijna niet gezakt zijn."

"Mijn ouders willen eerst zien of ik alles wel goed kan."

En inderdaad: Jan is met vlag en wimpel geslaagd. "Instructeur Jeroen was trots om dat te horen. Hij was vooral blij dat ik zo blij was. Maar ik ben ook heel blij met hem", vertelt Jan.

Jan is over twee weken achttien, dus tot die tijd moet hij nog rijden onder begeleiding van zijn ouders. "Daarna ga ik zelf de weg op. Mijn ouders willen eerst zien of ik alles wel goed kan en dan mag ik hun auto lenen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!