Ooievaar wandelde donderdag ook al 100 meter mee met Cees (71) en Thea (67) - Omroep Brabant
Video

Ooievaar wandelde donderdag ook al 100 meter mee met Cees (71) en Thea (67)

8 maart 2021 om 20:05 • Aangepast 9 maart 2021 om 10:43
nl
Ineens landde-ie donderdagmiddag op amper een meter van Cees (71) en Thea Peeters (67) uit Schijf: een ooievaar. Die tot hun grote verbazing ook nog eens honderd meter met hen meeliep. "We hebben een leuke wandelaar ontmoet", vertelt Cees lachend na.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

Zoals wel vaker liep het koppel een middagommetje in de omgeving van hun woonplaats Schijf. Ooievaars zien ze er af en toe. Van veraf, op een paar honderd meter afstand. En dan zijn ze eigenlijk niet vast te leggen. Maar nu schrok Thea plots op. "Kijk dan!"

"Ineens vloog-ie zó de lucht in."

Cees keek verbluft naar de vogel. "Dat beest was zo tam, had een ring om. Toen we besloten door te wandelen, liep hij gewoon honderd meter met ons mee. Verderop stond een man te kijken en ook hij snapte er niks van. Eerst dachten we dat die misschien gewond was en niet meer kon vliegen. Maar ineens vloog-ie zó de lucht in."

Thea en Cees bleven verbouwereerd achter, kijkend naar een filmpje dat Cees van hun opvallende wandelgezel had gemaakt.

Het filmpje van de ooievaar:

Wachten op privacy instellingen...
"Die zagen wij donderdag dus ook al."

Nadat ook Leo van Opdorp uit Zundert zondagochtend van dichtbij kennis maakte met de ooievaar en zijn verhaal met Omroep Brabant deelde, herkende Cees de vogel. "Die zagen wij donderdag dus al."

Volgens Cees gaat het zeer waarschijnlijk om dezelfde ooievaar. "Normaal gesproken zijn die vogels heel erg mensenschuw. Dus waar die ineens vandaan komt...?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.