Zet vrijdag een kaars voor je raam om de coronaslachtoffers te herdenken

10 maart om 19:30 • Aangepast 11 maart om 09:36
Brabant bidt vrijdag voor alle slachtoffers van de coronapandemie. Ook veel katholieke en protestantse kerken doen mee. Vanuit Drimmelen komt een oproep om vrijdagavond een kaars voor je raam te zetten om stil te staan bij overleden dierbaren.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De herdenking in Drimmelen sluit aan bij een internationale gebedsestafette. In de bisdommen Breda en Den Bosch zal vrijdag worden gebeden voor alle coronaslachtoffers.

Ook in Drimmelen wordt een coronaherdenking gehouden. “Kerkgaand of niet: de herdenking is bedoeld voor alle inwoners", benadrukt Giny van der Korput van de Vijf Heiligen Parochie. Naast de katholieke kerken zullen vrijdag ook de protestantse kerken open zijn om een kaarsje te branden, maar een kaars thuis voor je raam zetten wordt ook zeer gewaardeerd.

De kerken zetten eenvoudige en eervolle herdenking neer. “Overdag zijn de kerkdeuren in de dorpen van ’s morgens tien tot ’s middags vijf uur geopend”, vertelt José Mureau: “Voor het aansteken van een kaarsje of het achterlaten van een gebed, wens of gedachte.”

Alle achtergelaten boodschappen gaan ’s avonds mee naar de Bernarduskerk in Made, waarvandaan een online uitzending volgt. Een lokale uitzending die stilstaat bij de gevolgen van één jaar coronapandemie in de regio Drimmelen.

Bijna iedereen in Drimmelen heeft wel een verhaal te vertellen. De een heeft een familielid verloren of een goede vriend en voor een ander kwam het leven tot stilstand door corona.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...