Componist van 'Arcade' slaat dit jaar weer toe, maar nu voor Zwitserland

10 maart 2021 om 18:19 • Aangepast 11 maart 2021 om 11:35
nl
Wouter Hardy, de componist achter het songfestivalsucces 'Arcade' van Duncan Laurence, slaat dit jaar toe voor Zwitserland. Woensdagmiddag kwam het lied 'Tout l'univers', dat hij maakte voor zanger Gjon's Tears, online. Enkele uren na de bekendmaking staat het bij de bookmakers bovenaan.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Hardy groeide op in Boxtel en werkt tegenwoordig vanuit zijn studio aan de Tramkade in Den Bosch. In de zomer werd hij gebeld door de Zwitserse deelnemer: “Hij wilde heel graag met mij werken, mede door Arcade, dat vond hij te gek. Hij nodigde me uit voor een schrijverskamp.”

Samen met andere componisten en producers ging Hardy aan de slag. Met de Belgische tekstschrijver Nina Sampermans werkte hij aan Tout l’univers. Inspiratie haalde hij uit New York: Ground Zero. “Daar was iets vreselijks gebeurd, maar er kwam iets nieuws uit. Dat hebben we vertaald naar de liefde. Als dat eenmaal stopt, kan er daarna iets nieuws groeien. Maar denk ook aan corona. We zitten nu ook op een soort ground zero: we kunnen niks, maar wat gebeurt er hierna?”

“Die gast kan zó hoog zingen, da’s niet normaal."

Hardy had na zijn songfestivalavontuur aanvankelijk niet de ambitie om weer een lied voor de wedstrijd te maken. Maar toen hij 'Répondez-moi' hoorde, het lied waarmee Gjon’s Tears vorig jaar had willen deelnemen, was hij om: “Die gast kan zó hoog zingen, da’s niet normaal. Dus toen dacht ik: schrijven kan nooit kwaad. Maar we wonnen en ik heb de hele productie gedaan.”

Het zou zo maar kunnen dat Hardy met Tout l’univers zijn succes met Arcade gaat herhalen. De voortekenen zijn veelbelovend. Bij de bookmakers staat de Zwitserse bijdrage van alle veertig deelnemers kort na de bekendmaking op de eerste plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.