Avondklokrellen: mannen opgepakt die Jumbo in Eindhoven plunderden

11 maart 2021 om 16:36 • Aangepast 19 maart 2021 om 12:26
nl
De politie heeft deze week vier mannen gearresteerd voor de avondklokrellen in Eindhoven. De opgepakte relschoppers worden verdacht van onder meer het plunderen van de Jumbo en het vernielen van een ProRail-auto voor het station.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Het gaat om verdachten tussen de 19 en 24 jaar oud, ze komen uit Eindhoven en Roggel (Limburg). Ze gebruikten geweld tegen politie en omstanders, de Eindhovenaren zouden de Jumbo hebben geplunderd. Eén van de opgepakte verdachten uit Limburg zou stenen naar de politie hebben gegooid.

Voor de rechter
De relschoppers moeten binnenkort op een snelrechtzitting bij de rechtbank in Den Bosch verschijnen. Bij één van de opgepakte mannen uit Eindhoven is beslag gelegd op een auto, zodat de schade verhaald kan worden.

De politie kon de mannen opsporen via camerabeelden. ‘Wij beschikken over ontzettend veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel erg blij mee’, laat de politie weten.

Jacht op relschoppers
Vorige week woensdagavond liet de politie in Bureau Brabant beelden zien van 38 relschoppers die zich op zondag 24 januari misdroegen in Eindhoven, tijdens ongeregeldheden die in de volksmond al snel de avondklokrellen gingen heten. Alleen al de dreiging van het uitzenden van herkenbare beelden, zorgde er nog voor het begin van de uitzending voor dat twee minderjarige jongens zichzelf kwamen melden. Eén tiener uit Nuenen en één uit Waalre hadden geen zin in een televisieoptreden in opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Snel na de uitzending en de verspreiding van de beelden via social media, kwam daar nog een jongen van 17 uit de regio Eindhoven bij, exacte woonplaats onbekend. Sindsdien staat de teller stil.

Lees alles over de avondklokrellen via onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.