Het ingaan van de avondklok ging gepaard met rellen in de hele provincie. Relschoppers lieten een spoor van vernieling achter en ook zijn winkels geplunderd. Alle verhalen over de coronarellen lees je in dit dossier.

Artikelen over coronarellen

Maaike kan weer lachen nu haar geplunderde Primera heropend is

Dinsdag geen verdriet, maar alleen maar blijdschap bij de Primera in de Visstraat in Den Bosch. Twee maanden geleden werd die volledig geplunderd en trof eigenaresse Maaike Neuféglise een grote ravage aan. Nu staan de rekken weer gevuld met kaartjes, liggen de boeken netjes opgestapeld en wordt de fles champagne ontkurkt. "We hebben echt zoveel zin om de klanten weer te gaan helpen, het voelt bijna als een schoolreisje", aldus Maaike met een grote glimlach.

De vernieuwde primera na avondklokrellen

Late inzet ME bij avondklokrellen in Den Bosch niet schuld van burgemeester

Dat de ME en de Koninklijke Marchaussee pas laat konden ingrijpen bij de avondklokrellen in Den Bosch, is niet de schuld van burgemeester Jack Mikkers. Hij had geen aanleiding om te denken dat er niet genoeg ME en marechaussee waren om in te zetten. Toch had hij wel van te voren de risico's moeten afwegen op een tekort aan ME. Dat staat in een rapport over de avondklokrellen, gemaakt door het COT, het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. De burgemeester had wel moeten nadenken over mogelijke risico's op escalatie.

Deze auto moest eraan geloven (foto: SQ Vision).