Avondklokrellen: celstraf voor de ene, vrijspraak voor de andere verdachte

10 september 2021 om 16:00 • Aangepast 13 september 2021 om 09:23
nl
Een man gaat zes maanden de cel in, omdat hij in januari dit jaar heeft meegedaan aan de avondklokrellen in zijn woonplaats Den Bosch. Volgens de politierechter in Den Bosch heeft de 21-jarige Bosschenaar geweld gebruikt en samen met anderen spullen gestolen en vernield. Hem wacht nog eens drie maanden cel wanneer hij zich weer misdraagt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Deze vrijdag boog de politierechter zich ook over een andere Bossche verdachte. Deze man van 40 werd juist vrijgesproken. Hij was beschuldigd van openlijk geweld, maar zijn bijdrage was zo onbeduidend dat dit niet kon worden bewezen.

Eerder rellen in Eindhoven
De ongeregeldheden in Den Bosch waren op 25 januari, een dag nadat de Eindhovense binnenstad urenlang op zijn kop stond toen honderden demonstranten tekeer gingen. Een aantal van deze betrokkenen is inmiddels ook veroordeeld. De vandalen kregen boetes, taak- en/of gevangenisstraffen.

De protesten waren gericht tegen maatregelen van het kabinet om het coronavirus te beteugelen, waarbij vooral de avondklok fel werd bekritiseerd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.