Avondklokrelschoppers opgepakt in Breda en Eindhoven - Omroep Brabant

Avondklokrelschoppers opgepakt in Breda en Eindhoven

21 april om 14:29 • Aangepast 22 april om 14:22
Deze auto moest eraan geloven in Den Bosch (archieffoto: SQ Vision)
Deze auto moest eraan geloven in Den Bosch (archieffoto: SQ Vision)
De politie heeft deze week drie nieuwe verdachten aangehouden voor de avondklokrellen in Den Bosch en Eindhoven. Ze werden gepakt na een uitzending van opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het gaat om drie jongens tussen de 16 en 19 jaar oud. Een minderjarige jongen uit ’s-Hertogenbosch wordt verdacht van gewelddadigheden bij de rellen in zijn woonplaats. Twee andere jongens uit Breda worden verdacht van diefstal en gewelddadigheden bij de rellen in Eindhoven.

"Het onderzoek naar de ongeregeldheden gaat onverminderd voort", waarschuwt de politie. "Wij doen er alles aan om de relschoppers op te pakken."

De Eindhovense binnenstad veranderde op 24 januari binnen de kortste keren in een slagveld. Er werd voor zeker 670.000 euro aan schade aangericht in Eindhoven. Een dag later trokken 150 relschoppers plunderend door de binnenstad van Den Bosch.

Het ingaan van de avondklok ging gepaard met rellen in de hele provincie. Relschoppers lieten een spoor van vernieling achter en ook werden winkels geplunderd. Alle verhalen over de coronarellen lees je in dit dossier.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...