Video

Maaike kan weer lachen nu haar geplunderde Primera heropend is

6 april 2021 om 14:15 • Aangepast 7 april 2021 om 10:01
nl
Dinsdag geen verdriet, maar alleen maar blijdschap bij de Primera in de Visstraat in Den Bosch. Twee maanden geleden werd die volledig geplunderd en trof eigenaresse Maaike Neuféglise een grote ravage aan. Nu staan de rekken weer gevuld met kaartjes, liggen de boeken netjes opgestapeld en wordt de fles champagne ontkurkt. "We hebben echt zoveel zin om de klanten weer te gaan helpen, het voelt bijna als een schoolreisje", aldus Maaike met een grote glimlach.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Al gauw komen buurtbewoners dan ook een brief posten en even een kijkje nemen in de vernieuwde winkel. Sommigen brengen zelfs een presentje mee, zo krijgt Maaike een fles speciaal bier aangeboden. "Het is een roerige tijd geweest dus een kleinigheidje om te vieren dat we er weer zijn", vertelt de man. Daarna loopt hij door naar de toonbank om een Staatslot te kopen. "Op zo'n gelukkige dag moet dit ook goed gaan", zegt hij hoopvol.

Dat de winkel na de complete ravage weer helemaal spic en span is, is te danken aan de donateurs volgens Maaike. Daarmee werd ruim een ton opgehaald. "Het was overweldigend, dat duizenden mensen een donatie hadden gedaan, met dit als resultaat."

Winkelen kan voorlopig alleen op afspraak, voor de post kunnen klanten wel zo binnenstappen. Neuféglise is blij eindelijk alle omwonenden weer te mogen ontvangen. "Het is voor nu een beetje proefdraaien, vrijdag komt de burgemeester en dan gaan we echt officieel helemaal open."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.