Video

Doneeractie voor verwoeste Primera van Maaike levert na twee uur al 30.000 euro op

26 januari 2021 om 16:31 • Aangepast 27 januari 2021 om 13:12
nl
Mensen zijn zo aangedaan door het verhaal van Maaike uit Den Bosch, dat ze massaal geld doneren aan de winkelier die haar Primera aan gort geslagen zag. Webblog Geenstijl startte een crowdfundactie en haalde na twee uur al ruim 30.000 euro op.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Omroep Brabant filmde dinsdagochtend hoe Maaike Neuféglise met tranen in haar ogen de verwoeste winkel aan de Visstraat binnenliep. Een Primera die ze samen met haar man en een klein team runt. ''Het is schandalig dat dit in dit land gebeurt. Ik ben sprakeloos en boos", vertelde ze.

Veel Nederlanders delen het gevoel van boosheid en onmacht bij het zien van de rellen. Ook is er veel empathie voor Maaike, die in het interview vertelde niet te weten hoe het nu verder moet.

Om haar snel uit de brand te helpen heeft Geenstijl een crowdfundactie opgezet. ''Als ik u zo zie, zo ontdaan, zo machteloos, dan springen de tranen in mijn ogen. Ik schaam me dan voor wat er van Nederland is geworden. Nu lees ik dat heel veel reaguurders speciaal voor u hebben gedoneerd. Mijn schaamte en tranen maken plaats voor een dieper gevoel van vertrouwen", schrijft één van de donoren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.