Politie pakt man uit Rosmalen op voor rellen in Den Bosch - Omroep Brabant

Politie pakt man uit Rosmalen op voor rellen in Den Bosch

7 mei 2021 om 15:07 • Aangepast 14 mei 2021 om 16:55
nl
Een 24-jarige man uit Rosmalen is aangehouden voor de rellen in Den Bosch. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Hij werd herkend naar aanleiding van de uitzending van Bureau Brabant. Op basis van verschillende tips kon hij vrijdagochtend worden aangehouden.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Het centrum van Den Bosch veranderde op 25 januari in een slagveld. Honderden relschoppers trokken vernielend en plunderend door de straten. Er werden onder meer ruiten, fietsen en auto's vernield, stenen gegooid en er werd vuurwerk afgestoken. Ook werden winkels geplunderd. Een dag eerder waren er rellen in Eindhoven.

Eerdere veroordelingen
Op 28 april werden al vier avondrelschoppers door de rechter veroordeeld tot celstraffen. Die liepen op tot een half jaar. Ook moesten de mannen een schadevergoeding betalen.

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe veel relschoppers er precies zijn opgepakt. Wel is duidelijk dat de politie nog steeds op zoek is naar meerdere daders.

Kijk hier de aflevering van Bureau Brabant terug.

Het ingaan van de avondklok ging gepaard met rellen in de hele provincie. Relschoppers lieten een spoor van vernieling achter en ook zijn winkels geplunderd. Alle verhalen over de coronarellen lees je in dit dossier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.