Avondklokrellen in Eindhoven: taakstraffen en boetes voor relschoppers

27 augustus 2021 om 07:57 • Aangepast 3 september 2021 om 15:41
nl
Twee mannen die meededen met de avondklokrellen in Eindhoven hebben donderdag taakstraffen opgelegd gekregen en voorwaardelijke celstraffen. Ook moeten ze duizenden euro's betalen voor de schade die ze hebben veroorzaakt. De zaak van een derde verdachte is aangehouden.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Een 20-jarige Eindhovenaar is door de rechter veroordeeld omdat hij stenen gooide naar een busje van de ME, op 24 januari van dit jaar. Daarvoor krijgt hij 150 uur werkstraf en hij moet 5000 euro betalen voor de schade die hij aan het voertuig heeft veroorzaakt. Als hij nog eens de fout in gaat, moet de man bovendien zes weken de cel in.

Station vernield
Een 30-jarige man uit Helmond is ook veroordeeld voor het gooien van stenen naar de ME. Ook hij kreeg een taakstraf van 150 uur. De schade die hij veroorzaakte is door de rechter vastgesteld op 5257 euro, die moet de man betalen. Ook voor hem is er een voorwaardelijke celstraf, van vier maanden.

Er stond een derde verdachte voor de rechter, een 19-jarige man uit Tilburg. Hij zou stenen tegen de ruiten en deuren van het station in Eindhoven hebben gegooid en ook twee mensen tegen de grond hebben geduwd. Maar zijn zaak is aangehouden, omdat er gewacht wordt op een rapport van de reclassering.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.