Vandalen moeten cel in en schade vergoeden na avondklokrellen in Eindhoven

25 mei 2021 om 16:36 • Aangepast 26 mei 2021 om 14:37
nl
Vier mannen die betrokken waren bij de avondklokrellen in Eindhoven moeten de cel in. Ze krijgen celstraffen, variërend van twee weken tot vijf maanden. Twee van hen moeten ook een schadevergoeding betalen wegens vernielingen in het Jumbo-filiaal in het station. Twee van hen draaien op voor de kosten van de vernielingen op het station.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Twee van de daders kwamen uit Breda, het gaat om een 19-jarige tweeling. De andere daders komen uit Gemert (39) en Gouda (35).

Het vernielen van de bovenste ruit in de stationshal kost een van de tweelingbroers ruim 63.000 euro. Het Jumbo-concern krijgt in totaal bijna 10.000 euro van hem en andere vandalen, omdat hij bij een groep hoorde die de winkel plunderde. Zijn broer moet ruim 13.000 euro betalen voor schade aan de stationsdeuren.

De man uit Gouda moet twee weken zitten vanwege diefstal. Hij werd ook vervolgd voor openbare geweldpleging en opruiing, maar dit kon niet bewezen worden.

Vorige week werden ook al vier mannen veroordeeld die betrokken waren bij de avondklokrellen:

  • een Tilburger kreeg zes maanden cel,
  • een Eindhovenaar kreeg zes weken gevangenisstraf,
  • een man uit Boekel kreeg een werkstraf van 240 uur,
  • een inwoner van Heeze kreeg een taakstraf van 180 uur.

In een aantal gevallen werden de daders ook verplicht een schadevergoeding (tot 40.000 euro) te betalen.

Een dag na de ongeregeldheden in Eindhoven liep het onder meer in Den Bosch compleet uit de hand. Voor zijn mogelijke aandeel hierin stond dinsdagmorgen een jongen van zestien uit Rosmalen voor de kinderrechter. Hij werd vrijgesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.