Relschopper (20) die fiets naar ME gooide, moet de cel in

12 juli 2021 om 15:36 • Aangepast 14 juli 2021 om 12:39
nl
Een 20-jarige man uit Geldrop die in januari heeft meegedaan aan de avondklokrellen in Eindhoven, moet drie maanden de cel in. Een andere relschopper krijgt een werkstraf van 240 uur. Dat heeft de politierechter in Den Bosch maandag bepaald.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De man die de cel in moet, krijgt ook nog een proeftijd van twee jaar. De twintiger is veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Hij gooide onder andere met stenen en bekogelde de mobiele eenheid (ME) met een fiets.

Shampooflessen
Een even oude Eindhovenaar komt er zonder celstraf vanaf. Hij moet wel een werkstraf van 240 uur uitvoeren. Ook is hem een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd met een proeftijd van twee jaar. De man komt verder onder toezicht te staan van de reclassering en krijgt persoonlijke begeleiding.

Hij is maandag veroordeeld voor het aansteken van vuurwerk en het gooien ervan in een reeds brandende en vernielde auto van spoorbeheerder ProRail. Verder is aangetoond dat hij artikelen heeft gestolen uit het Jumbo-filiaal in het stationsgebouw.

De brandende wagen van ProRail (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandende wagen van ProRail (foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.