Ouders moeten 18.000 euro schade betalen voor rellende zoon (13) - Omroep Brabant

Ouders moeten 18.000 euro schade betalen voor rellende zoon (13)

20 april 2021 om 21:50 • Aangepast 3 mei 2021 om 14:05
nl
De ouders van een 13-jarige jongen moeten opdraaien voor de duizenden euro’s schade die hun zoon aanrichtte tijdens de coronarellen op 24 januari in hun woonplaats Eindhoven.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De toen 13-jarige jonge relschopper was onder meer betrokken bij het gooien van stenen door de ruiten van het NS-station en de plundering van een Jumbo-supermarkt.

De rechtbank in Den Bosch legde de jongen dinsdag een leerstraf van 35 uur en een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur op. Het schadebedrag, bijna 18.000 euro, komt voor rekening van zijn ouders.

Slagveld
De Eindhovense binnenstad veranderde op 24 januari binnen de kortste keren in een slagveld. Honderden mensen waren rond het middaguur bij elkaar gekomen om op het 18 Septemberplein te protesteren tegen de avondklok.

Vanaf twee uur 's middags liep het uit de hand en moest de Mobiele Eenheid meerdere charges uitvoeren. Politie en ME konden niet voorkomen dat vooral in en om station Eindhoven Centraal een ravage werd aangericht. Hierbij werden onder meer ruiten van het station ingegooid. Verder werd een auto van ProRail in brand gestoken en de Jumbo in het stationsgebouw geplunderd.

Er werd voor zeker 670.000 euro aan schade aangericht in Eindhoven. Later volgden er ook coronarellen in Den Bosch en Tilburg.

Het ingaan van de avondklok ging gepaard met rellen in de hele provincie. Relschoppers lieten een spoor van vernieling achter en ook werden winkels geplunderd. Alle verhalen over de coronarellen lees je in dit dossier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.