Martijn Konings over de bagger die eigenlijk voor Martijn Koning bedoeld is

12 maart 2021 om 13:29 • Aangepast 16 maart 2021 om 18:26
nl
Martijn Konings uit Den Bosch krijgt op Twitter wel vaker berichten die bedoeld zijn voor cabaretier Martijn Koning. Logisch, het verschil is maar een letter. Maar zoveel als nu, na de veelbesproken Baudet-roast van zijn bijna-naamgenoot, waren het er niet eerder. "Het ging echt wel los, ja."
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen

"Het is een beetje een running gag op Twitter inmiddels," vertelt Martijn Konings uit Den Bosch vrijdagochtend. "Als er iets speelt rondom Martijn Koning, dan krijg ik al meteen berichten van mensen die zeggen: daar gaan we weer, succes weer met de mentions!"

Dus toen Konings met een s donderdagavond zag wat cabaretier Koning zonder s allemaal tegen en over Thierry Baudet zei, wist hij eigenlijk al genoeg. "Ik ben zeker geen Forum voor Democratie-stemmer en geen fan van Baudet, maar die roast was ongepast en sloeg nergens op."

In de twittervideo zie je hoe Baudet boos wegloopt:

Wachten op privacy instellingen...

Dat er kritiek op zou komen, stond meteen buiten kijf. En dat die kritiek dan 'traditiegetrouw' deels terecht zou komen bij de verkeerde Martijn, dat zag Konings dus ook wel aankomen. Hij is op Twitter ook een stuk makkelijker vindbaar dan de cabaretier: "Ik heb twee keer zoveel volgers, dus als je begint met het intypen van de naam van Martijn Koning, krijg je mij als eerste optie."

"Ik heb ook een spleetje tussen m’n tanden, maar daar houdt dan ook elke gelijkenis op."

Snel na de uitzending ging Konings naar bed, om vrijdagochtend wakker te worden met een ontplofte telefoon. "Vanochtend ging het echt los ja. De meest beledigende en haatdragende tweets beantwoordt hij sindsdien. Zoals die over het kwakje van zijn vader, dat volgens een Twitteraar beter af was geweest op de verwarming. "Mensen denken een vrijbriefje te hebben om alles te kunnen roepen, maar als je ze dan benadert zijn ze ineens heel netjes."

Omdat hij als reclamemaker niet (onterecht) verbonden wil worden aan de acties van Martijn Koning, corrigeert hij links en rechts dus wel wat twitteraars. Maar hij probeert toch vooral ook de lol van de situatie n te zien: "Ik weet dat het niet voor mij bedoeld is."

Op Twitter schreef Konings vrijdagochtend: "Ik heb ook een spleetje tussen m’n tanden, maar daar houdt dan ook elke gelijkenis op. Want ik ben geen cabaretier, maar heel soms wél grappig. Een beetje."

Of ze hem mogen bellen voor een roast van Baudet die wel grappig is, antwoordt Konings lachend: "Nee. Ik hou het maar bij grapjes op Twitter."

Martijn Konings legt de verschillen nog eens uit:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.