Beter Bed is blij dat de coronaregels worden versoepeld

12 maart 2021 om 13:55 • Aangepast 13 maart 2021 om 13:51
nl
Topman John Kruijssen van Beter Bed is blij dat de lockdownregels volgende week worden versoepeld. De beddenfabrikant uit Uden heeft in 2020 flink beter gepresteerd dan een jaar eerder 'ondanks en dankzij' de impact van de coronacrisis. Het bedrijf merkte dat consumenten meer geld besteden in en om het huis en profiteerde daarvan.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Maar de Nederlandse winkels van Beter Bed moesten ook twee perioden de deuren sluiten vanwege lockdownmaatregelen. Daardoor stelden klanten de aankoop van een bed vaker uit, omdat veel mensen toch graag langskomen om te testen of persoonlijk advies te krijgen, aldus Beter Bed.

De omzet van het bedrijf steeg vorig jaar naar 222 miljoen euro, tegen bijna 186 miljoen euro een jaar eerder. Beter Bed boekte in 2020 een winst van 8 miljoen euro.

Volgens Kruijssen is dat onder meer te danken aan tijdige investeringen in online en het opvoeren van het advertentiebudget aan het begin van de coronacrisis.

50 klanten
Winkels mogen momenteel maximaal twee klanten per verdieping op afspraak ontvangen. Vanaf volgende week wordt daarbij ook naar het vloeroppervlak gekeken. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen, tot een maximum van vijftig klanten. De winkels van Beter Bed zijn gemiddeld tussen de 1000 en 1200 vierkante meter groot.

"De verruiming is voor ons uitstekend want we hebben veel vierkante meters per winkel en kunnen straks dus meer klanten ontvangen", stelt Kruijssen. Klanten kunnen een uur de tijd krijgen om een keuze te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.