Video

Angela doneert tas vol waxinelichtjes na reeks diefstallen uit kapel

14 maart 2021 om 16:05 • Aangepast 15 maart 2021 om 20:34
nl
Voor de vierde keer in korte tijd zijn kistjes vol waxinelichtjes gestolen uit de Mariakapel in Dorst. Zaterdag deed de beheerder Louis Volders zijn verhaal bij het programma Brabants Buske. Angela uit Asten zag dit en kwam zondag tassen vol waxinelichtjes brengen. “Ik zat te kijken en ik dacht: dit kan toch niet!”
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Angela Boemaars uit Asten wilde wat doen. Ze zocht contact met Louis Volders (83), de beheerder van de kapel. Vervolgens belde ze de stomerij waar ze werkt en de supermarkt die er naast zit. Zij vroeg of zij de kaarsjes wilden sponsoren. “Ik heb een volle tas en ook nog vijf losse zakken”, vertelt Angela.

Gift
Louis is blij met de gift. “Kaarsjes komen altijd van pas, want het is hier heel druk met mensen die een kaarsje willen opsteken”, vertelt hij. En dat komt, zo weet hij zeker, omdat een kaarsje opsteken werkt.

''22 jaar geleden kreeg ik slokdarmkanker. Ze gaven me tien procent dat ik het zou overleven. Toen heb ik gebeden bij het Mariabeeld. Als jij mij matst en zorgt dat ik beter word, dan mats ik jou, zei ik tegen haar.”

En dat gebeurde, want Louis werd beter. Als wederdienst zorgt hij nu al twintig jaar dat alles in en rondom de kapel netjes blijft.

Beroerte
En Maria heeft Louis ook afgelopen week nog een keer geholpen. “Ik heb een kleine beroerte gehad. En toen heeft ze me weer geholpen. Ik heb nog een klein beetje last van mijn voet, maar verder nergens meer last van. Dus het werkt echt!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.