Video

'Het is een repeterend verhaal', PSV-coach Schmidt baalt na nieuwe domper

21 maart 2021 om 18:20 • Aangepast 22 maart 2021 om 11:34
nl
PSV likt de wonden na opnieuw een pijnlijke nederlaag. De Eindhovenaren verloren op bezoek bij AZ met 2-0. Dat lag grotendeels aan kansen die niet benut werden in de eerste helft, denkt PSV-trainer Roger Schmidt.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

En die kansen hadden wél verzilvert moeten worden. “Dan beloon je jezelf en kan het geloof in een goed resultaat groeien”, zei de Duitse trainer onder meer op de persconferentie na afloop van de teleurstellend verlopen topper. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Als we vandaag hadden gewonnen, stonden we steviger op plek twee.”

Repeterend verhaal
De oefenmeester zag een goede eerste helft van zijn ploeg. PSV was veel aan de bal, er was dreiging en er werden kansen gecreëerd. “Maar uiteindelijk ga je de rust in met een 1-0 achterstand omdat de enige kans van de tegenstander direct een goal is”, zegt Schmidt. “Dat is al vaker gebeurd dit seizoen en begint een repeterend verhaal te worden. Ook dat we onze eigen kansen niet afmaken. Tegen Ajax, Feyenoord en ADO bijvoorbeeld. Maar dat is onze situatie nu eenmaal.”

Het lukte Schmidt na afloop niet om echt aan te geven hoe het komt dat PSV zo matig omgaat met de gecreëerde kansen. “Ik kan de kansen er jammer genoeg niet zelf inschieten. Maar we analyseren het allemaal. We trainen er op, voeren er gesprekken over. Ik ben ervan overtuigd dat onze aanvallers niet minder zijn dan die van onze tegenstanders. Waar het dan wel aan ligt? Ik heb helaas ook niet overal een antwoord op.”

Een goed spelend PSV in de eerste helft dat zichzelf niet beloonde stond in schril contrast met het armoedige PSV van de tweede helft. De Eindhovenaren kwamen nog amper voor de goal van AZ.

Mentaal zwaar
“Er is niet één verklaring voor dat verschil”, zegt Schmidt. “Misschien ligt het aan het verhaal van de laatste wedstrijden, waar we veel energie in stopten met telkens een minder resultaat op het einde. Vandaag ook weer. We creëren veel kansen en toch staan we achter. Dat is mentaal zwaar. Misschien ontbrak daardoor de echte kracht om de wedstrijd nog om te draaien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!