Kwetsbare Hans Smolders stemt al op dinsdag, op zichzelf uiteraard - Omroep Brabant

Kwetsbare Hans Smolders stemt al op dinsdag, op zichzelf uiteraard

16 maart 2021 om 17:58 • Aangepast 17 maart 2021 om 09:02
nl
Hij oogt weer fit en gezond. Tilburger Hans Smolders (60) is aan het herstellen van drie zware longoperaties. Tegen wil en dank behoort hij nu tot de kwetsbaren in de samenleving. En daarom mocht hij dinsdag al gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Hoe het met Smolders gaat? "Goed," is het antwoord als hij met stempassen en stembiljet komt stemmen voor zichzelf en zijn vrouw. Smolders staat vierde op de lijst van Forum voor Democratie (FvD) en stemt op zichzelf. Aangezien de partij in de peilingen op vier zetels staat, is de kans groot dat hij in de Tweede Kamer komt.

Bijbaantjes
Smolders zegt weer fit genoeg te zijn om Tweede Kamerlid te worden. Hij zit ook nog in de Tilburgse gemeenteraad en in Provinciale Staten. Toch is hij niet bang dat het allemaal teveel wordt: "Die gemeenteraad en de provincie, dat zijn maar bijbaantjes. Ik werk keihard zes dagen per week, dat heb ik altijd gedaan".

Hans Smolders ziet het als een win-winsituatie als hij straks in de Tweede Kamer Brabant mag vertegenwoordigen. De Tilburger, die bekend werd als chauffeur van de vermoorde politicus Pim Fortuyn, rekent op veel voorkeurstemmen: "Ik vind het belangrijk dat ik veel draagvlak heb als politicus."

Fortuyn
Dat FvD-voorman Thierry Baudet regelmatig wordt uitgemaakt voor racist, deert Smolders niet: "Ik heb het allemaal al eerder meegemaakt. Toen ik in 2002 voor Pim Fortuyn werkte, moest ik ook aan mijn familie uitleggen wat ik bij die man te zoeken had." De beschuldigingen dat Baudet racistisch zou zijn, noemt hij onzin.

Ook de ruzie waardoor het onlangs tot een scheuring kwam bij Forum voor Democratie, is voor hem geen probleem: "De media hebben dat enorm uitvergroot, bij iedere politieke partij zijn weleens ruzies."

Mondkapje
Tijdens het stemmen draagt Smolders een mondkapje met het logo van Forum voor Democratie. terwijl juist die partij het coronabeleid zwaar overdreven vindt en terug wil naar een normale samenleving. Wat dat betreft is Smolders toch wat minder stellig: "Ik behoor tot de kwetsbaren."

In de peilingen mag Forum dan blijven steken op vier zetels, volgens Smolders gaat zijn partij vriend en vijand verrassen. Hij rekent op tussen de acht en vijftien zetels: "Wij hebben een geweldige campagne gevoerd en enorm veel mensen zijn de afgelopen weken lid geworden van onze partij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.