Nikkie de Jager vol emotie na zitting over overval: 'Intense dag'

19 maart 2021 om 14:46 • Aangepast 20 maart 2021 om 14:34
nl
"Vandaag is een intense dag, vol met emoties." Zo reageert Nikkie de Jager vrijdagmiddag op de inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam, waar twee verdachten terechtstonden voor de gewapende overval waar zij en haar verloofde Dylan in augustus slachtoffer van waren.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De YouTuber uit Uden, beter bekend als NikkieTutorials, pleit ervoor het nieuws over de gewapende overval in haar woning privé te houden. "Ons persoonlijk leed is geen clickbait, sappig openingsverhaal voor een tv-programma of snelle tweet. Elke keer als wij de inhoud voorbij horen komen doet het zeer", schrijft ze op Instagram.

Nikkie de Jager kiest ervoor de overval in privékring te verwerken uit zelfbescherming. Ze noemt het 'een proces waar we nog dagelijks in zitten'.

Nikkie de Jager reageert vrijdagmiddag op Instagram (foto's: NikkieTutorials / Instagram).
Nikkie de Jager reageert vrijdagmiddag op Instagram (foto's: NikkieTutorials / Instagram).

Slachtoffers kunnen thuis meekijken
De Jager en haar partner waren vrijdag niet in de rechtbank in Rotterdam aanwezig, waar in de middag ook de mislukte overval op René van der Gijp wordt behandeld. De slachtoffers van de verschillende inbraken en overvallen kunnen de zittingen thuis met een videoverbinding volgen.

Verdachten blijven vastzitten
De rechter besloot aan het einde van de inleidende zitting dat de zes verdachten van de serie gewelddadige overvallen blijven vastzitten. Naast Nikkie de Jager en Rene van der Gijp werden nog anderen slachtoffer.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.