Nikkie de Jager vastgebonden en geslagen met vuurwapen tijdens overval

19 maart 2021 om 09:44 • Aangepast 20 maart 2021 om 09:35
nl
Nikkie de Jager is tijdens de gewapende overval in haar huis vastgebonden en geslagen met een vuurwapen. Dat maakte de officier van justitie vrijdag bekend bij aanvang van een rechtszitting van twee verdachten van de gewelddadige overval.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

YouTuber Nikkie de Jager uit Uden, beter bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers overvallen in hun eigen huis. Vier overvallers hielden hen onder schot.

De make-upartieste noemde de overval 'een van de meest enge en traumatische gebeurtenissen in mijn leven'.

'Waar is de kluis?'
Twee verdachten Hamza T. (22) en Eddie N. (24) staan voor de rechtbank in Rotterdam tijdens een inleidende zitting. Justitie verdenkt de twee ervan dat ze hun slachtoffers met kracht hebben vastgepakt en een vuurwapen tegen de borst hebben gedrukt.

"We moeten jullie vastbinden. Jullie moeten een half uur blijven zitten, anders komen we terug en heb je problemen", riepen de overvallers. En ook: "Waar is de kluis?"

Derde verdachte opgepakt
In de zaak van De Jager is donderdag nog een derde verdachte aangehouden in het buitenland, zei de officier. Deze man wordt ook verdacht van een inbraak in oktober in Mijnsheerenland en diefstal van gouden sieraden bij een inbraak in een woning in Hendrik-Ido-Ambacht in november.

De verdachten die vrijdag terechtstaan, zitten sinds 8 december vast. Ze zijn van hun bed gelicht tijdens woninginvallen in Rotterdam en Ridderkerk. Ze maken volgens het OM deel uit van een criminele groep die inbraken en overvallen pleegde in wisselende samenstelling.

Veel sieraden en dure tas
De buit van de overval bij De Jager bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton. De advocaten verzochten de rechtbank vrijdag om het voorarrest van T. en N. te schorsen. De rechtbank neemt daar vrijdagmiddag een beslissing over.

De rechtbank wil eerst de zitting van twee verdachten van een mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp afwachten. Een van hen wordt ook verdacht van een woninginbraak waarbij T. en N. betrokken zouden zijn. T. ontkende alles. "Jullie hebben totaal de verkeerde dader", was het enige wat hij kwijt wilde.

Slachtoffers kunnen thuis zaak volgen
De slachtoffers van de inbraken en overvallen zijn niet bij de zitting aanwezig. Zij kunnen de zaak thuis met een videoverbinding volgen. In totaal worden acht verdachten uit de regio Rotterdam en Ridderkerk gedagvaard voor de reeks overvallen en inbraken. Een van hen is momenteel op vrije voeten.

De volgende inleidende zitting is op 4 juni. De rechtbank trekt voor de inhoudelijke behandeling later dit jaar meerdere dagen uit.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.