Video

Overval op huis Nikkie de Jager: zes verdachten blijven vast, één man komt vrij

11 december 2020 om 20:01 • Aangepast 11 december 2020 om 22:02
nl
De zes mannen die dinsdag zijn opgepakt voor de gewelddadige overval op YouTube-ster Nikkie de Jager uit Uden blijven de komende veertien dagen vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. Een zevende verdachte is op vrije voeten gesteld omdat er tegen hem onvoldoende ernstige bezwaren waren om hem nog langer vast te houden.
Profielfoto van Raymond MerkxProfielfoto van ANP
Geschreven door

Het huis van Nikkie de Jager in Uden werd zaterdagmiddag 8 augustus overvallen. Vier gewapende overvallers drongen de woning binnen en gingen er met een onbekende buit vandoor. De overvallers hielden de make-upartieste samen met haar verloofde Dylan onder schot.

Zeven aanhoudingen
De politie heeft dinsdag in Rotterdam en Ridderkerk zeven mannen opgepakt die worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen waarbij vermogende mensen en bekende Nederlanders het slachtoffer waren, onder wie ook voetbalanalist René van der Gijp.

Ze sloegen toe in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden. Daarbij maakten ze volgens de politie enkele tonnen buit.

Fors geweld
De overvallers zouden fors geweld hebben gebruikt. Zo dreigden ze met vuurwapens en in enkele gevallen zijn slachtoffers mishandeld. De politie heeft tijdens de woninginvallen een auto, designerkleding, designertassen, dure sieraden, horloges, geld, inbraakgereedschap en munitie in beslag genomen.

In een emotionele vlog vertelde Nikkie de Jager een week na de overval wat haar is overkomen:

Wachten op privacy instellingen...
De in beslag genomen auto (foto: Politie).
De in beslag genomen auto (foto: Politie).

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.